Skip to main content
 

Exit 'kabel'-TV

3 min read

Iets meer dan een jaar geleden is er glasvezel gekomen op Ijburg. Ik stond natuurlijk direct vooraan in de rij om daar op aangesloten te worden. UPC TV heb ik toen ingeruild voor TV van XS4ALL.

In het begin was ik daar helemaal niet ontevreden mee. De beeldkwaliteit van de TV-ontvanger was prima en je krijgt er ook een hele zooi HD kanalen bij. Prima! Tot het moment dat ze bij XS4ALL kwamen met een update voor de settop-box. Nu kon je opnemen in de cloud. Niet dat je méér dan eerst kon opnemen, want het maximum aan opnamen bleef 200 uur, net zoals er op de ingebouwde harddisk paste. Een update dus waar je niets mee opschiet. Maar er was nog iets nieuws: na de update was het niet meer mogelijk om herhalende opnames te programmeren. Dus elke dag Sesamstraat voor de kinderen of DWDD opnemen zonder dat je iedere aflevering apart moet instellen zat er niet meer in. En dat was nou juist de enige feature die ik echt vaak gebruikte.

Nu m'n contract is verlopen heb ik maar besloten het TV abonnement er maar helemaal uit te gooien. Eens kijken of dat gaat zonder ...

Er zijn nu twee weken voorbij en ik moet zeggen dat er genoeg mogelijkheden zijn om zonder TV abonnement door het leven te gaan en toch vanalles te kunnen kijken. Aan mijn TV heb ik een GoogleTV hangen. Er zijn diverse apps met interessante video, ik beschik over een webbrowser waarmee ik alles bijna alles op het web kan bekijken op TV en via m'n telefoon of ipad kan ik via DLNA of Airplay ook nog eens van alles op TV afspelen.

Hieronder wat tips voor andere kabellozen

Van de omroepen:

Meer video:

Tot slot een goeie tip voor als je de kabel er uit gooit: laat de TV wat vaker uit staan. Je mist niet zo veel...